#3 Winne Pogaduchy - Maciej Sokołowski - Nie ma życia bez kwasowości

GRAFIKA NA WWW DTD INSIDE ARTICLE 3

W trzecim odcinku Winnych Pogaduchów dowiemy się od Macieja Sokołowskiego, wicemistrza Polski Sommelierów, jaka była jego droga do zawodu, co sądzi o Vivino, czy przygotowania do mistrzostw rujnują jego życie osobiste oraz doszkolimy się z zasad łączenia wina z potrawami. Zdegustujemy i ocenimy też dwa wina do trzech dych.

Dzisiejszy gość:
Maciej Sokołowski

00:00 Jak Maciej został Sommelierem?
17:40 Czy warto korzystać z Vivino?
20:00 Jak oceniać wino po WSETowsku
22:08 Mistrzostwa Polski Sommelierów
40:32 Tasting Room – miejsce degustacji i warsztatów
49:34 Zasady łączenia wina z jedzeniem
1:04:49 Degustacja win – Chardonnay Trocken 2018 i The Second Fleet Shiraz 2018 (Lidl)

Podcastu posłuchasz na:
Spotify
Youtube
albo przy użyciu poniższej wtyczki:



Zobacz koniecznie